APPLE ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Αυτός είναι ο λόγος που το iPhone 8 δεν μπορεί να έχει το design που όλοι επιθυμούν

Το iPhone 8 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, αλλά ήδη γνωρίζουμε πως αυτό θα μοιάζει περίπου, χάρη σε ποικίλες διαρροές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Θα πρόκειται για μια συσκευή τύπου all-screen, κάτι που δεν έχουμε δει σε άλλο smartphone μέχρι σήμερα.

Εκείνο που αναμένεται να δυσαρεστήσει κάποιους είναι ότι θα υπάρχει κάπως μια άσχημη εγκοπή στην κορυφή, με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζήσουμε για τουλάχιστον ένα χρόνο με αυτήν. Αποτελεί, ένα design που η Apple, απλά δεν μπορεί να αποφύγει και το παρόν άρθρο σκοπεύει να εξηγήσει ακριβώς τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η Apple δεν είναι η μοναδική εταιρεία η οποία κατασκευάζει all-screen συσκευές, αλλά σίγουρα αποφάσισε να προβεί στην αφαίρεση των bezels της κορυφής και στο κάτω μέρος, κάτι που καμιά εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει να κάνει. Ακόμη και επερχόμενα smartphones της αγοράς – ένα leak από το Weibo δείχνει το Sharp Aquos smartphone χωρίς την εγκοπή στο πάνω μέρος, έχουν ένα μεγάλο bezel στο κάτω μέρος.

Γιατί όμως η Apple δεν προχώρησε σε μια τέτοια λύση; Μάλλον, όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί προφανώς δεν άξιζε τον κόπο. Η τοποθέτηση μιας selfie κάμερας στο κάτω μέρος της συσκευής, θα ήταν εφικτή. Αλλά το όλο kit της κάμερας του iPhone 8 είναι αρκετά μεγάλο. Περιέχει τις λεγόμενες FaceTime κάμερες αλλά και εκείνες που απαιτούνται από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου 3D. Επιπλέον, περιέχει αισθητήρες αλλά και ηχείο. Στη πράξη, η συστοιχία αισθητήρων front-facing, είναι αυτό που ανάγκασε την Apple να αλλάξει τον προσανατολισμό της κύριας κάμερας στο πίσω μέρος.

Μια front facing κάμερα στο κάτω μέρος, σημαίνει επιπλέον, ότι η Apple θα πρέπει να μετακινήσει το δεύτερο ηχείο και το Taptic Engine. Ξανά, η  Apple θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Αλλά η μετακίνηση αυτών των μερών, θα είχε μια άλλη σημαντική επίπτωση, τη μείωση της μπαταρίας. Με κάθε νέο iPhone, η Apple προσπαθεί συνεχώς να διαθέσει νέα χαρακτηριστικά, να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη αυτονομία. Ήδη το iPhone 8, φημολογείται ότι θα έχει μικρότερο logic board, για να αυξηθεί το μέγεθος της μπαταρίας.

Η εγκατάλειψη της θύρας ακουστικών και του πλήκτρου Home επέτρεψε στην Apple να εξοικονομήσει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία. Τώρα, η μετακίνηση των εσωτερικών κυκλωμάτων από το πάνω μέρος στο κάτω, σίγουρα θα επηρεάσει το μέγεθος της μπαταρίας.

Επομένως ναι, η Apple μπορεί να σχεδίασε ένα τηλέφωνο σαν το Sharp που βλέπουμε παραπάνω, αλλά θα έπρεπε να εγκαταλείψει αυτές τις ιδέες, προκειμένου να προλάβει τυχόν μεγάλες αλλαγές που θα απαιτούνταν στο εσωτερικό του iPhone και που θα επηρέαζαν την μπαταρία.  Στο μέλλον, μπορεί να δούμε ένα πραγματικό all-screen iPhone, χωρίς καθόλου bezels. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε την Apple να τελειοποιήσει την τεχνολογία της οθόνης, που θα επιτρέψει την τοποθέτηση της μπροστινής κάμερας και των αισθητήρων κάτω από την οθόνη. Θα πρέπει επίσης να βελτιώσει την διαδικασία παραγωγής, για να μπορεί να παράξει εκατομμύρια μονάδες με αυτά τα χαρακτηριστικά, για να καλύψει τη ζήτηση. Και τότε, ναι, θα έχουμε το design που όλοι ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας προσφέρει.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
APPLE ΣΥΣΚΕΥΕΣIPHONE

Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες από την αρθρογραφία μου, ξεκίνησα το 2017 να εργάζομαι στο Appleteam.gr. Εμποτισμένος με το μικρόβιο της τεχνολογίας από μικρό παιδί και εξοπλισμένος με πάθος και μεράκι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

*

*

Newsroll