Επαναφέρουμε τον οδηγό ενεργοποιήσης ενός νέου iPhone (στην περίπτωσή μας iPhone 6 ή iPhone 6 Plus) με αφορμή τη σημερινή κυκλοφορία στη χώρα μας. Πηγές που προέρχονται από καταστήματα παρόχων, κάνουν λόγο για ελάχιστες ποσότητες, ειδικά στην έκδοση των 64GB. Όπως και να έχει πάντως μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η έντονη ζήτηση αναμένεται να ομαλοποιηθεί. Ας θυμηθούμε τα βήματα οι παλιότεροι, και οι νεότεροι χρήστες ας τα διαβάσουν προσεκτικά. Τα στιγμιότυπα της οθόνης έχουν ληφθεί από iPhone 6 στην έκδοση των 16 GB.

Οδηγός Ενεργοποίησης iPhone 6/Plus σε iOS 8.1 ή νεότερη έκδοση

Το συγκεκριμένο άρθρο και κάποια ακόμη που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, αφορά εσάς τους νέους χρήστες που αύριο θα αγοράσετε τη συσκευή σας. Σκοπός μας είναι να σας μεταδώσουμε τις γνώσεις μας ώστε να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα στον κόσμο του iOS λειτουργικού. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως κάθε λειτουργικό σύστημα μαθαίνεται σωστά μόνον όταν γίνεται βήμα βήμα και προπάντων απλά.

Για να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή iPhone το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να την ενεργοποιήσετε. Η ενεργοποιήση διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο iPhone και από έκδοση σε έκδοση λειτουργικού που διαθέτει. Έαν παραδείγματος χάριν έχετε ένα iPhone 3G η ενεργοποίηση θα πρέπει να γίνει μέσα από το iTunes. To συγκεκριμένο άρθρο δεν συμπεριλαμβάνει τέτοιες συσκευές ή συσκευές που έχουν σταματήσει να πωλούνται στα καταστήματα.

Αυτό το άρθρο, όπως είπαμε, αφορά χρήστες που δεν είχαν ξανά στην κατοχή τους ένα iPhone και θέλουν να μάθουν πως να το ενεργοποιήσουν. Η συσκευή θα πρέπει να διαθέτει iOS 7 λειτουργικό ή νεότερο και αφορά συσκευές iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5, iPhone 4S, 4, και 3GS εάν το αναβαθμίσετε. Εάν λοιπόν διαθέτετε νεότερο iOS ή θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε υπάρχον iPhone, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Η ενεργοποιήση θα γίνει σε λειτουργικό iOS 8.1 καθώς εμείς αναβαθμίσαμε τη συσκευή μας, αλλά τα βήματα είναι τα ίδια για το iOS 7 ή νεότερο.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε:

Αγοράζουμε ένα νέο iPhone 6 – ναι το πρώτο βήμα είναι να αγοράσουμε ένα iPhone 6 ή iPhοne 6 Plus (φαντάζομαι το γνωρίζατε αυτό έτσι;). Υπάρχουν πολλά καταστήματα τα οποία τα οποία από σήμερα πωλούν τα νέα iPhones. Κάνετε μία έρευνα αγοράς πάρτε τη σωστή απόφαση και κατευθυνθείτε στο κάταστημα ή  παραγγείλετέ το online.

Εάν δεν έχετε το iTunes, θα πρέπει να το κατέβασετε καθώς είναι το μέσον που θα μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας και γενικά να συγχρονίζετε τη συσκευή σας με το PC ή το Mac σας. Μπορείτε να εγκατάστήσετε το iTunes από εδώ.

1. Για να ανοίξετε λοιπόν τη συσκευή σας κράτηστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης στην αριστερή πλευρά της συσκευής. Μόλις ανοίξει η οθόνη θα δείτε την παρακάτω εικόνα. Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά για να ξεκινήσετε την ενεργοποιήση.

2. Η πρώτη οθόνη σας κατευθύνει να δηλώσετε σε ποια τοποθεσία θα χρησιμοποιήετε τη συσκευή σας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η γλώσσα στη οποία θέλετε να την ενεργοποιήσετε τη συσκευή και να ορίσετε και τη χώρα σας. Ξεκινάτε επιλέγοντας τη γλώσσα που επιθυμείτε και πατάτε επόμενο στην πάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια επιλέγετε τη χώρα που θα χρησιμοποιήσετε την συσκευή (η επιλογή αυτή δεν θα σας απαγορεύσει τη χρηση σε άλλη χώρα, ορίζει μόνο τη χώρα σας) και πατάτε και πάλι επόμενο.

Napkin 10-31-14, 9.35.04 AM

Σύνδεση WiFi και Υπηρεσίες Τοποθεσίας

3. Η επόμενη σελίδα σας προτρέπει να σύνδέσετε το WiFi δίκτυό σας εάν υπάρχει. Αυτό δεν είναι απαραίτητο αλλά έαν είστε σε δίκτυο, επιλέξτε το και εισάγετε τον κωδικό εάν ζητηθεί. Το iPhone σας θα θυμάται το συγκεκριμένο δίκτυο και θα συνδέεται αυτόματα κάθε φορά που θα είναι εντός της εμβέλειάς του. Πατήστε επόμενο για να συνεχίσετε.

4. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ναι ή όχι. Οι υπηρεσίες τοποθεσίας ενεργοποιούν το A-GPS της συσκευής το οποίο σας επιτρέπει να βρίσκετε κατευθύνσεις πορείας, να βρείτε σινεμά και εστιατόρια που βρίσκονται κοντά σας κι άλλα πράγματα, εξαρτάται εάν είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας. Καποιοι χρήστες δεν θέλουν να έχουν ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα. Εμείς σας συνιστούμε να την ενεργοποιήσετε. Η απενεργοποιήση αφαιρεί πολλές δυνατότητες από τη συσκευή σας. Επιλέξτε on και στη συνέχεια επόμενο.

Napkin 10-31-14, 9.39.05 AM

Setup iPhone

Setup as New iPhone – Αυτή είναι η επιλογή σας εάν δεν είχατε ξανά iPhone, iPad, ή ipod touch. Η επιλογή αυτή σημαίνει πως αρχίζετε να στήνετε τη συσκευή σας από το μηδέν.

Restore from iCloud Backup – Εάν δεν είχατε στο παρελθόν iPhone δεν θα λειτουργήσει για σας αυτή η επιλογή. Εάν όμως χρησιμοποιείτε ήδη το iCloud για να παίρνετε backup τα δεδομένα σας και τις εφαρμογές σας σε άλλες συσκευές, επιλέξτε το για να κατεβάσετε τα δεδομένα σας και στη νέα συσκευή από το iCloud.

Restore from iTunes Backup – Και πάλι αυτή η επιλογή δεν θα λειτουργήσει εάν χρησιμοποιείτε πρώτη φορά iOS συσκευή. Εάν όμως είχατε ήδη, μπορείτε να περάσετε στη συσκευή σας εφαρμογές, μουσική, ρυθμίσεις και δεδομένα στη νέα σας συσκευή από backup που υπάρχει ήδη στη συσκευή σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε να επιλέξτε να ενεργοποιήσετε ως νέα, είναι όμως μία δυνατότητα για να κάνετε τη μετάβαση στη νέα σας συσκευή ομαλότερη. Πατήστε επόμενο.

Εισαγωγή – Δημιουργία Apple ID

Το επόμενο βήμα αφορά την εισαγωγή του Apple ID. Θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα υπάρχον Αpple ID ή να δημιουργήσετε ένα νέο. Το Apple ID  είναι ένας λογαριασμός τον οποίο χρησιμοποιούμε για διάφορες ενέργειες από το να κάνουμε μία αγορά από το iTunes μέχει και να κλείσουμε ραντεβού σε ένα Genius Bar (αφορά χώρες οι οποίες διαθέτουν Apple Stores) και πολλά άλλα.

Εάν έχετε ήδη Apple ID το οποίο και χρησιμοποιείτε με άλλη iOS συσκευή θα πρέπει να κάνετε Log In με αυτό. Εάν όχι θα χρειαστεί να δημιουργήστε ένα. Αγγίξτε το πλήκτρο Δημιουργία δωρεάν Apple ID κι ακολουθήστε τις οδηγίες. Θα χρειαστείτε να εισάγετε στοιχεία όπως γεννέθλια, όνομα, email, διεύθυνση. ( Σε άλλον οδηγό θα αναφερθούμε αναλυτικά στη δημιουργία ενός Apple ID.) και παταμε επόμενο.

Napkin 10-31-14, 9.40.24 AM

Ενεργοποίηση iCloud

η Επόμενη οθόνη αφορά τους Όρους και τις Προυποθέσεις. Σας προτείνουμε να συμφωνήσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Οπότε επιλέγετε «Συμφωνώ» για να συνεχίσετε.

Μολις λάβει τη συγκατάθεση σας θα δείτε δύο επιλογές που αφορούν το iCloud η οποία είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει στους χρήστες μία σειρά από ενέργειες. Σε γενικές γραμμές σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το iCloud καθώς με αυτό μπορείτε  να:

  • Χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Find My iPhone.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε τις ήδη αγορασμένες εφαρμογές από το Apple Store.
  • Χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Ροή φωτογραφιών και να έχετε πρόσβαση σε αυτές online ή την υπηρεσία iCloud Drive.
  • Παίρνετε backup τη συσκευή σας και να κάνετε Restore form backup μέσω Internet.
  • Χρησιμοποιείτε το iCloud ως κεντρικό λογαριασμό για τα Ημερολόγιά σας, τις Επαφές σας, τα email σας και να συγχρονίζετε όλα αυτά σε συμβατές με το iCloud συσκευές.
  • Χρησιμοποιείτε το iTunes Mutch.

O iCloud λογαριασμός σας θα συνδεθεί με το Apple ID που δημιουργήσατε σε προηγούμενο βήμα. Για να ενεργοποιήσετε το iCloud σύρετε την εναλλαγή στο on ή αφήστε το όπως ειναι και επιλέξτε επόμενο.

Εδώ θα πρέπει να αποφάσισετε που θέλετε να κράτατε Backup για το iPhone σας. Εάν επιλέξετε στο iCloud τα δεδομένα σας θα γίνονται Backup καθημερινά μέσω Wi-Fi. Η δυνάτοτητα αυτή έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα καθώς τα δεδομένα σας δεν βρίσκονται στον υπολογιστή σας. Έτσι εάν ο δίσκος σας κάνει crash δεν θα χάσετε τίποτα. Μπορείτε να κάνετε Restore μέσω Internet. Τώρα εάν προτιμάτε να κάνετε Backup στο iPhone σας κάθε φορά που θα κάνετε συγχρονισμό τότε επιλέξτε Backup to My Computer. Αγγιξτε την επιλογή σας και επιλέξτε επόμενο.

Ενεργοποίηση Εύρεσης iPhone

Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Εύρεση iPhone. Σας συνιστούμε όλοι οι χρήστες iPhone να έχετε ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα. Ενεργοποιεί το ενσωματωμένο GPS της συσκευής για να εντοπίσει την τοποθεσία του iPhone σε περίπτωση κλοπής ώστε να το ανακαλύψετε. Εάν ποτέ χάσετε τη συσκευή σας θα είστε ευγνώμονες στον εαυτό σας που  το είχατε ενεργοποιήσει. Επιλέξτε και συνεχίστε την επόμενη σελίδα.

Συγκατάθεση για αποστολή δεδομένων κι αλλες επιλογές

Η Apple θα σας ζητήσει εάν θέλετε να μοιραστείτε πληροφορίες για τη συσκευή σας, γενικές πληροφορίες όπως αν λειτουργεί σωστά, αν κολλάει κλπ. Όχι προσωπικές πληροφορίες. Θα βοηθήσει στην βελτίωση της συνολικής εμπειρίας για τη χρήση του iPhone. Είναι απολύτως προαιρετική.

Napkin 10-31-14, 10.23.00 AM

Στην έκδοση iOS 8 ή νεότερη θα σας ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για την κοινοποίηση σφαλμάτων των εφαρμογών στους προγραμματιστές, καθώς και στατιστικών για τον τρόπο που τις χρησιμοποείτε. Μία νέα επιλογή που θα συναντήσετε κατά την ενεργοποίηση του iPhone 6 είναι και η δυνατότητα να επιλέξετε εάν επιθυμείτε μεγαλύτερα ή περισσότερα εικονίδια στις οθόνες των εφαρμογών. Κάνοντας κι αυτή την τελευταία ρύθμιση η  συσκευή σας είναι πανέτοιμη για δράση.

Napkin 10-31-14, 10.28.42 AM

Συγχαρητήρια τα καταφέρατε! Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο της Apple!

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση, είμαστε πρόθυμοι για όλους τους νέους χρήστες να σας απαντήσουμε και στα πιο απλά ερωτήματα στα σχόλια!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiOS 8.1 |Οδηγός εγκατάστασης Cydia, η εύκολη μέθοδος
Επόμενο άρθρο10.000 iPhones πουλήθηκαν την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας στην Ελλάδα
ASPROGIANNIS K. |Ιδιοκτήτης του Νiche ηλεκτρονικού καταστήματος Mi STORE με αντικείμενο το Service, τα Ανταλλακτικά και τα Αξεσουάρ iOS συσκευών. Ιδρυτής του ιστοχώρου APPLETEAM με καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη χρηστών Apple συσκευών. Γνωστός σε πολλές τεχνολογικές ιστοσελίδες και πρόθυμος να επαναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα, στην Apple συσκευή σας. Τo APPLETEAM το 2014 αναλάβε και τη διαχείριση και υποστήριξη των Apple Forums του μεγαλύτερου τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα. To 2017 επεκτείνει τις δραστηριότητές του με την ανάληψη όλων των λειτουργιών και την ανάπτυξη του myphone.gr Ακολουθήστε με!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here