ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αγορά – Πώληση |Αποφύγετε συνηθισμένα λάθη επιλογής μεταχειρισμένης συσκευής

Στην αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν πραγματικά πολύ καλές ευκαιρίες από μεταχειρισμένα iPhone, πολλά από αυτά ενδεχομένως να έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα...

Υγεία |Μια παρεξηγημένη εφαρμογή κι όχι άδικα (Oδηγίες χρήσης)

Η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Υγεία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο λειτουργικό iOS 8, είναι το κλειδί, στα σχέδια της εταιρείας γα το δημοφιλές ρολόι της. Κατά τη συλλογή στοιχείων...

Apple TV |Η Apple επιβεβαιώνει το ρόλο της συσκευής, ως κόμβο επικοινωνίας

H Apple έχει προσθέσει ένα νέο έγγραφο υποστήριξης στην επίσημη ιστοσελίδα της, το οποίο επιβεβαιώνει πως οι συσκευές τρίτης γενιάς Apple TV, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον...

iPhone Backup |Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αντίγραφα ασφαλείας

Σήμερα οι mobile συσκευές εμπεριέχουν πολύ σημαντικές ιδιωτικές πληροφορίες που χάνοντας τες, ίσως σας στοιχίσει ακριβά. Φίλος και αναγνώστης της σελίδας, μας ρώτησε το εξής:...

Σωτήριες κινήσεις αποταμίευσης ενέργειας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τα νέα iPhones 6 και ιδιαίτερα το iPhone 6 Plus, προσφέρει μία εξαιρετική αποταμίευση ενέργειας, βελτιώνοντας αισθητά τη διάρκεια χρήσης.  Η Apple έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη...

Υγεία |Όλα όσα γνωρίζουμε για την προεγκατεστημένη εφαρμογή

Το APPLE WATCH αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και η Apple υποστηρίζει πως πρόκειται να γίνει εκκίνηση, μιας νέας κατηγορίας εφαρμογών υγείας και fitness. Η προ-εγκατεστημένη...

Αγορά – Πώληση |Αποφύγετε συνηθισμένα λάθη επιλογής μεταχειρισμένης συσκευής


APPLETEAM Authors
Αγορά – Πώληση |Αποφύγετε συνηθισμένα...

Στην αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν πραγματικά πολύ καλές ευκαιρίες από μεταχειρισμένα iPhone, πολλά από αυτά ενδεχομένως να έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις παρακάτω παραγράφους, να σας μεταδώσουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή μεταχειρισμένη συσκευή. Θα αναλύσουμε τους κινδύνους που διατρέχετε και πως να αποφύγετε να καταλήξετε με μία στην ουσία άχρηστη συσκευή.

Ποια έκδοση να διαλέξω;

 Σήμερα υπάρχει μία πλειάδα εκδόσεων μεταχειρισμένων iPhone για να αγοράσετε σε καλές τιμές, από τα τελευταία μοντέλα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έως και το σχεδόν πέντε χρόνων, iPhone 4. Tα περισσότερα από αυτά (πλην του iPhone 4), υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 8, με περιορισμούς στα χαρακτηριστικά, ανάλογα την έκδοση. Αξιολογήστε τις διαθέσιμες επιλογές με κριτήριο τα χαρακτηριστικά τους, το υλικό που αποτελούνται καθώς και το λειτουργικό σύστημα. Λάβετε υπόψιν σας πως η τελευταία έκδοση iPhone, είναι εγγυημένη πως διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος της Apple κι ως εκ τούτου θα υποστηρίζεται για περισσότερα χρόνια από μία παλαιότερη συσκευή και είναι λογικό.

Για πόσο διάστημα βρίσκεται σε χρήση

Υπάρχουν αρκετοί χρήστες οι οποίοι πωλούν τις συσκευές iPhone, από λίγες ημέρες έως λίγους μήνες μετά την αγορά τους, πιθανόν επειδή δεν τους καλύπτει στην καθημερινή χρήση είτε ως συσκευή είτε ως λειτουργικό. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα εφέτος, καθώς αρκετοί αγοραστές του iPhone 6 Plus, πωλούν τις συσκευές τους, προκειμένου να αγοράσουν το μικρότερο μέγεθος, iPhone 6 ή το αντίθετο. Τέτοιες συσκευές είναι πραγματικά εξαιρετικές ευκαιρίες, καθώς οι συσκευές είναι νέες και μπορείτε να τις αγοράσετε οικονομικότερα από μία σφραγισμένη συσκευή. Καλό θα είναι να αποφεύγετε συσκευές οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατάσταση Μπαταρίας της συσκευής

iphone_shell_buy_1

Η μπαταρία του iPhone δίνει κατά μέσο όρο 10 ώρες σε χρόνο ομιλίας, αλλά έχουν περιορισμένο αριθμό κύκλων φόρτισης, όπου μετά το πέρας, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Πλησιάζοντας στα όρια των κύκλων φόρτισης, η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται, με αποτέλεσμα να διαρκεί αισθητά λιγότερο διάστημα. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προσεκτικοί στην αγορά ενός iPhone το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δύο χρόνια, εκτός και αν ο κάτοχός του, προθυμοποιηθεί να αντικαταστήσει τη μπαταρία της συσκευής  με νέα OEM.

Εμφάνιση της συσκευής

iphone_shell_buy_2

Ας δούμε κάποια αξιώματα, τα οποία μας φανερώνουν την κατάσταση της συσκευής από την εμφάνισή της και μόνο:

Η πρώτη εντύπωση που δίνει μία προσεγμένη συσκευή είναι σαν την εμφάνιση καινούριας συσκευής. Δεν έχει πολύ λίγα σημαδάκια – θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς εάν περιμένουμε μία εντελώς άθικτη, μεταχειρισμένη συσκευή.
Παρατηρήστε προσεκτικά τις ενδεχόμενες γρατζουνιές ή φθορές και συγκεκριμένα να μην υπάρχει ρωγμή στην οθόνη, έντονα χτυπήματα ή εμφανής υγρασία.

Για να διαπιστώσετε εάν έχουν ενεργοποιηθεί οι αισθητήρες υγρασίας (αλλάζουν χρώμα), παρατηρήστε προσεκτικά την υποδοχή της κάρτας SIM, στην υποδοχή ακουστικού. Πριν δώσετε τα χρήματά σας ανοίξτε την συσκευή, παρατηρήστε την οθόνη, το ηχείο, τα πλήκτρα έντασης και γενικά εάν η συσκευή λειτουργεί άρτια.

Εργοστασιακά ξεκλείδωτο iPhone

iphone_shell_buy_3

Υπάρχουν συσκευές οι οποίες έχουν αγοραστεί από το εξωτερικό και διατίθενται προς πώληση και οι οποίες είναι κλειδωμένες σε κάποιο συγκεκριμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι συσκευές αυτές δεν λειτουργούν με τους παρόχους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αποτέλεσμα είτε να κάνετε χρήση ως iPod ή να πληρώσετε πολύ περισσότερα χρήματα, προκειμένου να τα ξεκλειδώσετε μόνιμα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεχωρίσετε μία συσκευή εάν είναι κλειδωμένη από μία ξεκλείδωτη. Εάν ο πωλητής της συσκευής δεν  βρίσκεται κοντά σας, ζητήστε του το IMEI της συσκευής ή το Serial Number ώστε να ελέγξετε τη συσκευή on line σε κάποια check imei ιστοσελίδα.

Για παλαιότερες συσκευές οι οποίες ανήκαν στο δίκτυο Verizon, και οι οποίες δεν διέθεταν SIM, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Εάν ο πωλητής είναι κοντά, ο έλεγχος είναι εύκολος, καθώς με το που θα εισάγετε την κάρτα σας SIM, η συσκευή θα αναγνωρίσει τον πάροχο. Αφού ελεγχθεί ο πάροχος μπορείτε να προχωρήσετε στον διακανονισμό. Αφύσικα χαμηλές τιμές θα πρέπει να σας υποψιάσουν πως κάτι δεν πάει καλά σχετικά με το αν είναι κλειδωμένη η συσκευή, ιδιαίτερα για συσκευές που προέρχονται από το ebay.

Aπενεργοποιημένη η λειτουργία Activation Lock

iphone_shell_buy_4

Εκδόσεις λειτουργικού iOS 7 ή νεότερες διαθέτουν ένα καταπληκτικό αντικλεπτικό χαρακτηριστικό. Ονομάζεται Activation Lock, και συνδέει άρρηκτα κάθε iOS συσκευή με το τo Apple ID του εκάστοτε κατόχου. Μετά από επαναφορά της συσκευής για να προχωρήσει κάποιος στην εκ νέου ενεργοποίηση, θα πρέπει να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID, στο οποίο είναι χρεωμένη η συσκευή. Αυτό το χαρακτηριστικό απενεργοποιείται μόνο από τον κάτοχο της συσκευής, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας.
  • Από τη λίστα επιλέξτε iCloud.
  • Κατευθυνθείτε προς τα κάτω, και στην “Εύρεση iPhone” απενεργοποιήστε την εναλλαγή.
  • Θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να επιβεβαιώσετε την απενεργοποίησή του. Πλέον η συσκευή μπορεί να αλλάξει ιδιοκτήτη και να διαγραφεί πλήρως.

Yπάρχει εγγύηση;

Εάν το iPhone που διαπραγματεύεστε βρίσκεται εντός εγγύησης, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, καθώς οποιαδήποτε βλάβη κι αν παρουσιαστεί στο μέλλον, θα μπορείτε εύκολα να την αντικαταστήσετε με νέα. Ο έλεγχος της εγγύησης μιας συσκευής είναι εύκολη υπόθεση.

Χρειάζεστε να εισάγετε το Serial Number στη σελίδα της Apple.  Για αγορές οι οποίες έχουν γίνει από Ελλάδα υπεύθυνοι για το service είναι οι πάροχοι και τα συνεργαζόμενα καταστήματα αυτών, τα οποία αποστέλλουν όλες τις συσκευές για έλεγχο στην εταιρεία Arvato. Ενώ για συσκευές που έχουν προέλθει από το εξωτερικό ή από καταστήματα τα οποία εισάγουν συσκευές από το εξωτερικό, υπεύθυνη είναι η εταιρεία iSquare, πιστοποιημένος reseller της Apple στην Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να μας μεταφέρετε τη δική σας εμπειρία σχετικά με κάποια αγορά μεταχειρισμένης συσκευής. Επίσης αν επιθυμείτε να συμπληρώσουμε οτιδήποτε στο παραπάνω άρθρο, μπορείτε να μας το επισημάνετε στα σχόλια.

Εμφάνιση σχολίων (0)

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IPHONE

Η logic board του iPhone 6 επιβεβαιώνει chip NFC (Ανέπαφων συναλλαγών)

Οι εξελίξεις τρέχουν κι εμείς είμαστε εδώ για να σας τις μεταφέρουμε. Με τις φήμες γύρω από το iPhone 6 πως θα περιλαμβάνει σύστημα ανέπαφων συναλλαγών (NFC) το οποίο φαίνεται πως...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
IPHONE

Φήμη-φήμη |Επαναφορά της έκδοσης iPhone των 4 ιντσών το 2015;

Την επέκταση της σειράς iPhone φαίνεται να σχεδιάζει η εταιρεία Apple, συμπεριλαμβάνοντας ένα νέο μοντέλο των 4 ιντσών, σύμφωνα με ασιατικές πηγές που δημοσίευσε η ιστοσελίδα G...

Δημοσιεύτηκε στις από APPLETEAM Authors
Αρέσει σε %d bloggers: